WelCome

WelCome
 
ForumGalleryPortalli**Regjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Chatoni

Shko posht 
AutoriMesazh
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 290
Age : 25
Location : Europe
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Chatoni   Mon Jan 26, 2009 6:36 pm

KenaQu-Web Chat


WwW.KenaQu.Tk <<< Chatim Te Kendshem Copyright Coli !" /> img/emoticons/0.gif" /> img/emoticons/0.gif" /> img/emoticons/6.gif" /> img/emoticons/1.gif" /> img/emoticons/1.gif" /> img/emoticons/19.gif" /> img/emoticons/19.gif" /> ) img/emoticons/57.gif" /> ) img/emoticons/57.gif" /> img/emoticons/2.gif" /> img/emoticons/8.gif" /> img/emoticons/27.gif" /> img/emoticons/27.gif" />

_________________
Dinak Force Shpejtesi Shkathtesi te permbledhura ne nje emer te vetem Hacker
Mbrapsht n krye Shko posht
Shiko profilin e antarit http://zihnimagani.albanianforum.net
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 290
Age : 25
Location : Europe
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Komandat   Mon Jan 26, 2009 7:50 pm

BOTLIST
/ bs BOTLIST

Shfaq listen e Bot-ve.

ASSIGN
/ bs ASSIGN #kanali emri-botit

Sherben per te futur nje bot ne kanal.

UNASSIGN
/ bs UNASSIGN #kanali

Sherben per te nxjerr botin nga kanali.

INFO
/ bs INFO #kanali/emri-botit

Sherben per te pasur me shume info rreth nje boti. Nese shkruani / bs INFO #kanali informoheni rreth kick-ve aktiv/dizaktiv qe mund te bej nje bot ne ate kanal. Nese beni / bs INFO emri-botit do te shfaqen infot kur eshte krijuar boti dhe ne sa dhoma perdoret.

SET
/ bs SET #kanali opcioni parametri

Konfiguron opcionet e nje boti.

Opcionet mund te jene:

DONTKICKOPS Mbron @ nga kick-et e botit.
DONTKICKVOICES Mbron + nga kick-et e botit.
FANTASY Aktivone komadet “Fantasy”
GREET Aktivone mesazhet pershendetes (greet message)
SYMBIOSIS Mundson perdorimin e funksioneve me larte.


Komandet me larte mund te perdoren nga Owner apo Founder-et.

SET DONTKICKOPS
/ bs SET #kanali DONTKICKOPS ON/OFF

Nese eshte aktive @-et nuk do t’kick-en nga boti.

SET DONTKICKVOICES
/ bs SET #kanali DONTKICKVOICES ON/OFF

Nese eshte aktive personat qe posedojne “+” nuk do te kicken nga boti.

SET FANTASY / bs SET #kanali FANTASY ON/OFF

Nese eshte aktive, personat qe kane access mund te perdorin komandet !op, !deop, !voice, !devoice, !kick, !kb, !unban, !seen, etj. Perndryshe duhet te perdorin komandet e ChanServ-it, per me shume lexoni guiden ChanServ.

SET GREET
/ bs SET #kanali GREET ON/OFF
Nese eshte aktive, boti shfaq fjalit/pershendetjet personale te cdo useri, i cili duhet te ket access ne kanale dhe te ket aktivuar opcionin greet, per te aktivuar greet message /ns set greet teksti.

SET SYMBIOSIS
/ bs SET #kanali SYMBIOSIS ON/OFF

Nese eshte active boti do te percaktoj automatikisht modet e kanalit, kick-et, shfaqjen e mesazheve greet dhe shume te tjera.

KICK
/ bs KICK #kanali opcioni parametri

KConfiguron kick-et e botit.

Opcionet mund te jene:

BOLDS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor BOLD.
BADWORDS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor fjale jashte etikes.
CAPS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor germa te medha.
COLORS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor ngjyra.
FLOOD Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor floodon.
REPEAT Vendos nese ti behet kick dikujt qe perserit fjalet.
REVERSES Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor REVERSE.
UNDERLINES Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor UNDERLINE.

KICK BOLDS
/ bs KICK #kanali BOLDS ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor BOLD.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali BOLDS ON boti s’do ti bej ban nje useri-t.

KICK COLORS
/ bs KICK #kanali COLORS ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor ngjyra.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali COLORS ON boti s’do ti bej ban nje useri-t.

KICK REVERSES
/ bs KICK #kanali REVERSES ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor REVERSE.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali REVERSES ON boti s’do ti bej ban useri-t.

KICK UNDERLINES
/ bs KICK #kanali UNDERLINES ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor UNDERLINE.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali UNDERLINES ON boti s’do ti bej ban useri-t.

KICK CAPS
/ bs KICK #kanali CAPS ON/OFF [[kicket-para-banit [minimalja [perqindja]]]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor germa te medha.

Boti do te kick nese ka aq apo me shume germa sa kemi caktuar te parametri minimalja dhe nese formojn perqindjen e caktuar. Shifrat baze per te kick nje user jane 10 germa te medha me perqindjen 25.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali CAPS ON boti s’do ti bej ban useri-t.

KICK FLOOD
/ bs KICK #kanali FLOOD ON/OFF [[kicket-para-banit [rrjeshtat [sekondat]]]

Vendos nese ti behet kick dikujt floodon.
Nese eshte active boti kick personat qe floodojn duke shkruar nr e rrjeshtave qe ju caktoni ne komanden me larte ne sekondat e caktuar po nga ju. Shifrat baze jane 6 rrjeshta ne 10 sekonda.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali FLOOD ON boti s’do ti bej ban useri-t.

KICK REPEAT
/ bs KICK #kanali REPEAT ON/OFF [[kicket-para-banit [numri]]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perserit te njejten fjale apo fjali.
Nese eshte aktive boti do te kick userat qe perserin fjalet apo fjalit aq her sa keni shkruar tek “numri perseritje-ve” ([numri]). Shifra baze eshte numri 3.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali REPEAT ON boti s’do ti bej ban useri-t.

KICK BADWORDS
/ bs KICK #kanali BADWORDS ON/OFF [kicket-para-banit]


Nese eshte aktive boti do te kick userat qe perdorin fjale jashte etikes.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali BADWORDS ON boti s’do ti bej ban useri-t.

BADWORDS
Manipulone listen e fjaleve jashte etikes, lista permban fjalet ndaj te cilave behet kick nje user.


/ bs BADWORDS #kanali ADD fjala [SINGLE | START | END]

Shton nje fjale jashte etikes, nese selektoni Single useri do te kicket nese shkruan vetem fjalen psh: debil, nese selektoni start do te kicket ne rast se shkruan nje fjale shume perberse por qe fjala inicuese eshte debil, psh debileNjeri, nese selektoni END do te behet kick useri I cili shkruan nje fjale shume perberse dhe ne fund te saj ndodhet fjala debil AiEsht3debil.Nese nuk zgjidhni nje nga opcionet me lart, BotServ do te aplikoj ne komanden me lart opcionin Single.

/ bs BADWORDS #kanali DEL {fjala | numri | lista}

Sherben per te eliminuar nje fjale nga lista.

/ bs BADWORDS #kanali LIST [maska | list]

Tregon listen e fjaleve jashte etikes.

/ bs BADWORDS #kanali CLEAR

Pastron listen e fjaleve jashte etikes.

SAY
/ bs SAY #kanali Mire Jeni?

Shkruan ne kanal ne emer te botit.

ACT
/ bs ACT #kanali Mire Jeni?

Shkruan ne kanal ne emer te botit, menyra e shkrimit eshte equivalente si /me apo /ame teksti.

_________________
Dinak Force Shpejtesi Shkathtesi te permbledhura ne nje emer te vetem Hacker
Mbrapsht n krye Shko posht
Shiko profilin e antarit http://zihnimagani.albanianforum.net
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 290
Age : 25
Location : Europe
Registration date : 11/11/2007

MesazhTitulli: Komanda Chanserv   Mon Jan 26, 2009 7:54 pm

HELP
ChanServ lejone rregjistrimi e nje apo disa kanaleve si dhe kontrollimin e disa aspekteve.


EXPIRES

Kanalet te cilet s’perdoren ne me shume se 14dite (dmth kur nuk futet askush nga personat qe figuron ne listen e accesseve ) jane objekte eleminimi.


REGISTER
/ cs REGISTER #kanali Passwordi Pershkrimi

Rregjistron nje kanal, per ta perdorur komanden duhet si fillim te keni nickun e rregjistruar (/ns register pass emaili), me pas duhet te futeni ne kanalin e deshiruar, pra te keni shenjen @ para nickut dhe te jeni siguruar qe kanali ne fjale te mos jet i rregjistruar.
Passwordi perdoret nga persona te tjere per te bere modifikime te cilat jane te limituar per aop apo sop.
Ndersa Pershkrimi mund te shkruani nje pershkrim te shkurter rreth kanalit tuaj, preferohet nje fjale apo fjali modeste.

IDENTIFY
/ cs IDENTIFY #kanali passwordi

Identifikoheni si owner(themelues (founder) ) i kanalit. Nje owner ka mundsin te manipuloj listen e accesseve, aop dhe sop bashke, poashtu dhe perdorimin e disa komandave te limituara per Sop-et. Passwordi duhet te jete i njejt me ate te rregjistrimit.

LOGOUT
/cs LOGOUT #kanali nicku

Annulon komanden IDENTIFY , tashme nuk figuroni me owner i kanalit, per te qene serish owner duhet te beni komanden me lart
Nese jeni Founder atehere mund te deidentifikoni personat e identifikuar si owner.

DROP
/cs DROP #kanali

Crregjistron nje kanale. Perdoret vetem nga Founder.

SET
/cs SET #kanali opcioni parametri

Lejon nje Founderi apo nje Owneri menaxhimin sa me korrekt te nje kanali.
Opcionet e disponuar:

FOUNDER Ndryshon founderin e nje kanali
SUCCESSOR Vendos apo modifikon Pasardhesin e nje kanali
PASSWORD Modifikon passwordin e nje kanali
DESC Vendos apo modifikon pershkrimin e nje kanali
URL Vendos URL websiti nje kanali
EMAIL Vendos nje adres e-maili nje kanali
ENTRYMSG Vendos nje mesazh i cili eshte i shikueshem vetem nga userat e sapofutur ne kanal
BANTYPE Vendos menyren e ban-it qe do t’perdorin Sherbimet
MLOCK Blokon Mode-t e nje kanali.
KEEPTOPIC Mban topic-un kur nuk perdoret kanali
OPNOTICE Dergon notices kur dikush behet op/deop nga ChanServ
PEACE Manipulon perdorimi e komandeve kritike
PRIVATE Fsheh kanalin nga lista e kanaleve (/list)
RESTRICTED Futen vetem personat qe figurojne ne access list
SECURE Aktivon sigurimin nga ChanServ
SECUREOPS Marrin @ vetem personat qe figurojne ne access list
SECUREFOUNDER Rrit sigurin mbi statusin e Founderit
SIGNKICK "Firmo-s" kick-et e bere nga komanda !k emri
TOPICLOCK Blokon topic-un e nje kanali.
XOP Vendos emertimin e accesseve (aop/spo apo 5/10)


SET FOUNDER
/cs SET #kanali FOUNDER nicku

Ndryshon founderin e kanalit, nicku i vendosur ne komanden me lart duhet te jet rregjistruar.

SET SUCCESSOR
/cs SET #kanali SUCCESSOR nicku

Ndryshon apo cakton Pasardhesin e kanalit. Nese emri i Founderit c’rregjistrohet Pasardhesi i kanalit behet Founder. Ne rast se Pasardhesi ka disa kanale te rregjistruar dhe nuk mund te ket me kanale mbi nickun e tij atehere kanali do te c’rregjistrohet.
Nicku ne komanden me lart duhet te jet i rregjistruar.

SET PASSWORD
/cs SET #kanali PASSWORD passwordi

Modifikon passwordin e nje kanali i cili perdoret per tu identifikuar si Owner.

SET DESC
/cs SET #kanali DESC pershkrimi

Modifikon pershkrimin e nje kanali, i cili shfaqet kur beni /cs info #kanali.

SET URL
/cs SET #kanali URL [adresa_webSitit]

Vendos apo modifikon adrese interneti nje kanali te caktuar. Adresa shikohet kur beni /cs info #kanali. Nese beni /cs set #kanali Url dhe nese kanali ka pas nje adres te meparshme, adresa do te fshihet dhe kanali do te figuroj pa nje URL.

SET EMAIL
/cs SET #kanali EMAIL [adresa_e-mailit]

Vendos apo modifikon adrese e-maili nje kanali te caktuar. E-maili shikohet kur beni /cs info #kanali. Nese beni /cs set #kanali email dhe nese kanali ka pas nje e-mail te meparshem, e-maili do te fshihet dhe kanali do te figuroj pa e-mail

SET ENTRYMSG
/cs SET #kanali ENTRYMSG [mesazhi]

Vendos apo modifikon nje mesazhe i cili shfaqet ne form notice cdo useri qe futet ne kanal. Nese beni /cs set #kanali entrymsg nuk do te shfaqet asnje mesazhe.

SET BANTYPE
/cs SET #kanali BANTYPE tipi-banit

Vendos apo modifikon ban-in e perdorur nga Sherbimet ne raste nevoje.
tipi-banit eshte nje numere nga 0-3 :

0: ban i tipit *!user@host
1: ban i tipit *!*user@host
2: ban i tipit *!*@host
3: ban i tipit *!*user@*.dominio

SET KEEPTOPIC
/cs SET #kanali KEEPTOPIC ON/OFF

Nese ruajtja e topic eshte On ChanServ do ta rregjistroj ate keshtu edhe kur te dali useri i fundit topicu do te rishfaqet si me pare kur dikush te futet serish ne te.

SET TOPICLOCK
/cs SET #kanali TOPICLOCK ON/OFF

Ndersa eshte aktive ChanServ nuk do te lejoj modifikimin e tij, per modifikime Owner-i apo Founder- i duhet te dizaktivoj bllokimin e topic dhe me pas te perdor komanden /cs topic #kanali teksti.

SET MLOCK
/cs SET #kanali MLOCK modet

Vendos apo modifikon bllokimin e modeve te nje kanali.
Kujdes: Nese vendos nje Key, duhet te vendosni dhe opcionin Restricted, perndryshe kushdo mund te futet ne kanal, ndersa nuk ka usera, dhe te shikoj Key-n (passwordin hyres ne kanale)

Shembuj real per te bllokuar disa mode:

/cs SET #kanali MLOCK +nt-iklps
Aktivon bllokimi e modeve n dhe t, dhe dizaktivon bllokimin e modeve i, k, l, p e s.

/cs SET #kanali MLOCK +knst-ilmp celsiIm
Aktivone bllokimin e modeve k, n, s e t, dhe dizaktivone bllokimin e modeve i, l, m e p. Gjithashtu, bllokon key-n (passwordin hyres ne kanale) i cili eshte celsiIm, userai qe deshirojn te futen duhet medeomos te dijn passwordin hyres, pra celsiIm

/cs SET ##kanali MLOCK +
Eliminon te gjithe modet e bllokuar, ne rastin konkret modet e kanalit mund te modifikohen nga personat qe ndodhen ne access list.

SET PEACE
/cs SET #kanali PEACE ON/OFF

Nese eshte On userat te cilat kane access me te ulet se dikush tjeter, ne rastin konkret hop-aop apo aop-sop, nuk mund te kickin, te japin ban apo te bejn deop user te nje accessi me te larte.

SET PRIVATE
/cs SET #kanali PRIVATE ON/OFF

Nese eshte On, kanali nuk do te shikohet ne listen e kanaleve (/list)

SET RESTRICTED
/cs SET #kanali RESTRICTED ON/OFF

Nese eshte On, userai te cilet nuk kane access nuk mund te futen ne kanal pasi do te marrin kick + ban nga ChanServ.

SET SECURE
/cs SET #kanali SECURE ON/OFF

Nese SECURE eshte ON, userat e rregjistruar dhe njekohesishte te identifikuar prezente ne access list do te gezojn statusin e @.

SET SECUREOPS
/cs SET #kanali SECUREOPS ON/OFF

Ndersa SECUREOPS eshte ON, vetem userat e identifikuar dhe me access ne kanale do te marrin @. Nese eshte off, te gjithe userat, qofte me nick te identifikuar apo te parregjistruar prezente ose jo ne listen e accesseve me ndihmen e dikujt qe eshte @ do te gezojn statusin e @-it.


SET SECUREFOUNDER
/cs SET #kanali SECUREFOUNDER ON/OFF

Nese eshte ON vetem Founderi mund te c’rregjistroj nje kanale, modifikoj passwordin, Founderin dhe Pasardhesin.

SET SIGNKICK
/cs SET #kanali SIGNKICK ON/LEVEL/OFF

Nese eshte ON, kicket e bere nga komanda !kick nicku (motivacioni), personit te kickuar do ti shfaqet dhe emri i @ qe aplikoj komanden.

Nese perdorni LEVEL-s, nick-u i personit qe beri kick nuk do te shfaqet ne rast se liveli i accessit eshte i njejt apo me i larte se liveli i Signkick. Per te shikuar dhe manipuluar mbi livelet beni komanden /cs levels #kanali list

SET XOP
/cs SET #kanali XOP ON/OFF

Nese XOP eshte ON, duhet te perdorni komandet SOP/AOP/HOP/VOP per te shtuar apo fshire nga lista nje user te rregjistruar, nese eshte Off duhet te perdorin komanden ACCESS.

Beni kujdes: ndonjeher kur XOP behet nga on ne off apo anasjelltas duhet te verifikoni listen e accesseve sepse ndodh qe convertimi nga numer(5/10) ne shkronje (aop/sop) apo nga shkronje ne numer mund te mos jet i suksesshem per disa emra.

SET OPNOTICE
/cs SET #kanali OPNOTICE ON/OFF

Nese eshte ON ChanServ dergon notice sa here qe dikush perdor komandet OP/DEOP, VOICE/DEVOICE, HALFOP/DEHALFOP.

AOP
/cs AOP #kanali ADD nicku
Sherben per ti dhen aop nje nicku te rregjistruar

/cs AOP #kanali DEL nick/numri/lista
Sherben per te fshire nga lista nje aop.

/cs AOP #kanali LIST maska/lista
Sherben per te shikuar listen aop.

Nje shembull:
AOP #kanali LIST 2-5,7-9
Shfaq emrat ne pozicionin 2,3,4,5; 7,8,9.
Per te shikuar te gjithe listen mjafton /cs aop #kanali list

/cs AOP #kanali CLEAR
Sherben per te fshire te gjithe listen aop.

Komandet AOP ADD dhe AOP DEL jane te limituara per Sop, Owner dhe Founder, ndersa AOP CLEAR eshte e rezervuar vetem per Founder. Aopet mund per perdorin komanden AOP LIST.

Te njejtet komanda vlejn per VOP, HOP dhe SOP, nje HOP mund te shtohet dhe eliminohet nga nje Aop apo Sop, ndersa nje Sop mund te shtohet apo dhe eliminohet nga nje Owner ose Founder.

ACCESS

Ndersa XOP eshte OFF access list mund te manipulohet duke perdorur komandet me poshte :

/cs ACCESS #kanali ADD nick liveli
Sherben per te shtuar nje nick ne listen e accesseve

/cs ACCESS #kanali DEL nick/numri/lista
Sherben per te fshire nje nick nga lista e accesseve

/cs ACCESS #kanali LIST mask/lista
Sherben per te shikuar listen e accesseve

Nje shembull:
ACCESS #kanali LIST 2-5,7-9
Shfaq emrat ne pozicionin 2,3,4,5; 7,8,9.
Per te shikuar te gjithe listen mjafton /cs access #kanali list

/cs ACCESS #kanali CLEAR
Sherben per te fshire listen e accesseve.

ACCESS LEVELS
Livelet e accesseve

Founder => +qo
10 (Sop)=> +ao
5 (Aop)=> +o
4 (Hop)=> +h
3 (Vop)=> +v
0 Pa privilegje. (Mund te behet op me ndihmen e op-ve te tjere, gjithmone nese secureops eshte off)
<0 Nuk mund te behet op dhe pse secureops mund te jet off.

AKICK

/cs AKICK #kanali ADD nick/mask [motivi]
Sherben per te shtuar nje nick apo adres ip-je (maske ne autokick list), motivacioni eshte fakultative.

/cs AKICK #kanali STICK mask
Fikson ne menyre permanente banin ndaj maskes se caktuar, nese dikush do tentoj ta heq ate ChanServ do ta rishtoj serish, gjithsesi nuk mund te perdoret ndaj nje nicku te rregjistruar.

/cs AKICK #kanali UNSTICK mask
Anulon efektin e komandes STICK, duke lejuar heqjen e banit ndaj maskes se caktuar.

/cs AKICK #kanali DEL nick/mask
Sherben per te fshire nje nick apo mask nga autokick list.


/cs AKICK #kanali LIST [mask]
Sherben per te shikuar listen autokick, mask-a eshte fakultative, mund ta perdorni vetem per te kontrolluar nese nje adres specifike ndodhet ne autokick.


/cs AKICK #kanali VIEW [mask]
Sherben per te dhene me shume info rreth komandes akick list. Mask-a eshte fakultative.

/cs AKICK #kanali ENFORCE
Nese nje person eshte shtuar ne autokick list dhe verehet se ndodhet ende ne kanal, mund te perdorni komanden me lart pasi forcon daljen nga kanali.

/cs AKICK #kanali CLEAR
Sherben per te eliminuar te gjithe listen autokick.

LEVELS

Komanda LEVELS sherben per te pasur nje kontroll me preciz rreth livelit te accessit te nje funksioni ne ChanServ. Me gjeresishte :

/cs LEVELS #kanali SET tipi lively
Cakton livelin e aksesit per nje funksion apo nje grup funksionesh.

/cs LEVELS #kanali DIS tipi
Dizaktivone nje funskion automatike dhe nuk lejone kurrsesi perdorim e saj nje useri i cili nuk eshte Founder.


/cs LEVELS #kanali LIST
Shfaq te gjithe livelet e akseseve te cdo funksioni dhe grupeve te funksioneve.

/cs LEVELS #kanali RESET
Rikthen funksionet ne moden default; ne gjendjen e meparshme.

Per te kuptuar me mire komandet, do ju sygjeroja te lexonit shembullin me poshte, me pak fjale deshirojm te dizaktivojm opcionin say te nje boti; per ato qe se din opcioni say sherben per te folur nga boti; per me shume ju sygjeroj te lexoni guiden BotServ; ne rastin konkret duhet te beni komanden /cs LEVELS #kanali DIS SAY, nese do deshironim qe opcionin say ta perdornin vetem userat e liveli accessi 10 nuk duhet me te beni /cs LEVELS #kanali DIS SAY, pasi nuk duam ta dizaktivojm, por duhet bere /cs LEVELS #kanali SET SAY 10


INFO
/cs INFO #kanali [ALL]

Tregon info te ndryshme rreth kanalit si: Founderin, data e rregjistrimit, hera fundit qe eshte perdorur, pershkrimi, modet etj. Parametri ALL eshte fakultativ, gjithsesi eshte i perdorur nga Owner, Founder dhe Ircopet.

LIST
/cs LIST pattern

Tregon kanalet e rregjistruar te cilet korrispondojn nje pattern te caktuar. Kanalet qe kane te aktivuar opcionin PRIVATE ON nuk do te shfaqen.

OP
/cs OP #kanali [nick]

Sherben per te bere op nje person apo veten tuaj. Nese deshironi te ngriheni op ne nje kanal specifik /cs op #kanali,per tu ngritur ne te gjithe kanalet /cs op.

DEOP
/cs DEOP [#kanali [nick]]

Sherben per te bere deop nje person apo veten tuaj. Nese deshironi te beheni deop ne nje kanal specifik /cs deop #kanali,per tu bere deop ne te gjithe kanalet /cs deop.

E njejta ide aplikohet dhe ne opcionet: VOICE, DEVOICE, HALFOP, DEHALFOP, PROTECT, DEPROTECT dhe OWNER, DEOWNER; ne rastin e fundit per te bere nje person owner, nese SECUREOPS eshte off duhet bere /mode #kanali +q emri dhe jo /cs owner #kanali emri, per veten tuaj mund te beni !owner, nese ne kanal ndodhet nej bot apo dhe /cs owner #kanali. Owner eshte e limituar vetem per FOUNDER.

INVITE
/cs INVITE #kanali

Nese keni access ne nje kanal dhe keni marr ban, mund te perdorni komanden invite per te bere nje auto-ftese. Po ashtu ju mund dhe te ftoni usera ne nje, /cs invite #kanali nicku

UNBAN
/cs UNBAN #kanali

Sherben per te hequr nje ban qe keni marr ne nja kanale ku dhe keni access. Nje komand e till mund te behet dhe jashte kanalit, pra zevendson komanden /cs invite #kanali.

KICK
/cs KICK #kanali nick [motivi]

Sherben per te ber kick nje user, nese shkruani /cs kick, ChanServ do t’bej kick emrin tuaj ne kanalet ku ndodheni, nese beni /cs kick #kanali beheni kick vetem ne kanalin e specifikuar, nese beni /cs kick #kanali nick do t’bej kick nickun e specifikuar ndersa motivi eshte fakultative. Per te bere kick duhet t’keni access.

BAN
/cs BAN [#kanali [nick [motivo]]]

Sherben per te ber ban nje user, nese shkruani /cs ban, ChanServ do t’bej ban emrin tuaj ne kanalet ku ndodheni, nese beni /cs ban #kanali beheni ban vetem ne kanalin e specifikuar, nese beni /cs ban #kanali nick do t’bej ban nickun e specifikuar ndersa motivi eshte fakultative. Per te bere ban duhet t’keni access.

TOPIC
/cs TOPIC #kanali [teksti]

Sherben per te ndrruar topic e kanalit. Nese shkruani /cs topic #kanali, topic i meparshem do te eliminohet dhe kanali s’do t’ket me topic. Per te modifikuar topic e kanalit duhet te keni access.

CLEAR
/cs CLEAR #kanali opcionios

Sherben per te “pastruar” disa opzione.
opcionet mund te jene:

MODES Anulon te gjithe modet ne nje kanale. (eliminon modet i,k,l,m,n,p,s,t).
BANS Pastron te gjithe banet ne nje kanale.
OPS Mass Deop, ul te gjithe userat me @.
HOPS Mass Halfops, ul te gjithe userat me %, jo gjthm eshte aktive.
VOICES Mass Devoice, ul te gjithe userat me +.
USERS Mass Kick, kick te gjithe userat prezente ne kanale.

Komandet me larte jane te limituara per Owner dhe Founder.

GETKEY
/cs GETKEY #kanali

Si rezultat shfaq celsin (KEY (passwordin hyres te kanalit)).
Rezultati i komandes eshte i formatit :

KEY <#kanali >

Ne rastin e nje celsi per tu futur ne kanal duhet te shkruani /j #kanali emriCelsit
Nese nje kanal nuk ka nje Key rezultati do te jet The channel has no key.

_________________
Dinak Force Shpejtesi Shkathtesi te permbledhura ne nje emer te vetem Hacker
Mbrapsht n krye Shko posht
Shiko profilin e antarit http://zihnimagani.albanianforum.net
Sponsored content
MesazhTitulli: Re: Chatoni   

Mbrapsht n krye Shko posht
 
Chatoni
Mbrapsht n krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti prgjigjeni temave t ktij forumi
WelCome :: Chati :: Chat > Irc.Aleat.Net-
Krce tek: